088 101 91 89 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
 • Icon verzendingGratis verzending
  Bij een order v.a. €20,-
 • Icon morgen in huisMorgen in huis
  Als u voor 16.00 bestelt
 • Icon bel onsBel 088 101 91 89 
  Stuur een WhatsApp

Poolsel

Poolsel logo

Ben jij de trotse eigenaar van een zwembad? Dan ben je vast bekend met de producten van Poolsel. Zo niet, dan wordt het hoog tijd, want Poolsel is hét merk op het gebied van zwembadzout (natriumchloride). Misschien ben je al een tijdje fan van dit type desinfectiemiddel of wil je juist de overstap van chloor naar zout gaan maken. We raden je dan zeker de producten van Poolsel aan. Dit Vlaamse merk staat voor effectiviteit, betrouwbaarheid en innovatie. Ontdek waarom ook jouw opblaaszwembad, opzetzwembad of inbouwzwembad Poolsel verdient.

Waarom kiezen voor Poolsel zwembadzout?

Poolsel zwembadzout is een product dat je helpt bij het onderhouden van het zwembad in je tuin. Dit is nodig omdat je zwembad onbewust een broeinest voor bacteriën kan worden. Je ziet het misschien niet, maar er kunnen allerlei ziektekiemen in het water badderen. Desinfecteren is dus noodzakelijk om algen en andere narigheid te bestrijden en om het zwembadwater te filteren. Met zwembadzout houd je de kwaliteit van het water hoog.

Poolsel-szg.nl

Hoe werkt Poolsel?

Door het zout aan je zwembadwater toe te voegen, wordt dit door een elektrolyseproces omgezet in chloor. Dit proces gebeurt in een chloor generator of elektrolyse cel. De chloor die zo ontstaat, desinfecteert het zwembadwater op een natuurlijke manier, in tegenstelling tot het welbekende chloor dat normaal gesproken in een zwembad wordt verwerkt.

De voordelen van zwembadzout

Er zijn echter meer redenen waarom Poolsel zwembadzout de betere optie is.

 • In vergelijking met traditioneel chloor geeft zwembadzout een stuk minder irritatie aan de ogen
 • Daarnaast is het niet zo agressief voor huid en haar
 • Zwembadzout heeft daarnaast niet die misselijkmakende geur die chloor wel heeft
 • Het zout maakt het water niet alleen helder, maar het voelt ook zacht aan
 • Het zwembadzout heeft een laag sulfaatgehalte en bevat geen additieven. Uiteraard voldoet het product aan de nieuwe biocidenrichtlijn en aan de nieuwe norm EN 16401
 • Zwembadzout houdt de pH-waarde op een natuurlijke manier in balans, waardoor gebruik van zuur zo goed als overbodig wordt

Hierdoor wordt het onderhoud van je zwembad makkelijker en het zwemmen nóg leuker!

Poolsel-2-szg.nl

Hoeveel zout te gebruiken in je zwembad?

Voor het ideale zoutgehalte in je zwembad adviseren we je ongeveer drie kilo zwembadzout per kubieke meter te gebruiken. Check altijd de specifieke instructies op de verpakking van je product. Je mag het zout gewoon verspreiden over het zwembad, maar zorg er wel voor dat je water in ieder geval een halve dag goed gefilterd wordt. Je doet dit eenmaal per jaar.

Poolsel zwembadzout bestel je op Strooizoutgigant.nl

In ons assortiment vind je zakken Poolsel voor een scherpe prijs. We kunnen je tevens een speciaal tarief aanbieden als je meerdere zakken bestelt. Overweeg dus zeker een voorraadje zwembadzout aan te leggen. Je zwembad, maar ook iedereen die van jouw waterparadijs geniet zal je dankbaar zijn. Wij bezorgen al gratis bij een bestelling vanaf €20,-. Wanneer je je producten vandaag bestelt, kan je de volgende werkdag mee aan de slag. Wil je meer weten over ons aanbod of over het bestelproces? Wij zijn bereikbaar via de chat rechtsonder, WhatsApp of per telefoon.