Wat is zeezout en waarom heet het zo?

Zeezout, evenals vacuümzout, wordt gewaardeerd om zijn zuiverheid en specifieke toepassingen, maar de methode van productie en de kenmerkende eigenschappen variëren significant. Zeezout verkrijgt zijn naam en eigenschappen door het natuurlijke proces van zeewater dat verdampt onder de invloed van zon en wind in grote, ondiepe vijvers. Dit leidt tot de kristallisatie van het zout wanneer het water verdampt, resulterend in de vorming van zoutkristallen.


Dit natuurlijke proces resulteert in zeezout met een breed spectrum aan mineralen, naast natriumchloride. Deze methode is energie-efficiënt en minimaliseert het risico op ongewenste chemische reacties, terwijl het een product met een unieke smaak en textuur levert.

zeezoutzeezout

Hoe wordt zeezout gewonnen?

De productie van zeezout begint met het leiden van zeewater naar ondiepe verdamping vijvers. Onder de warmte van de zon en de werking van de wind verdampt het water, waardoor zoutkristallen achterblijven. Deze kristallen worden vervolgens geoogst, gewassen en gedroogd. Deze methode benut natuurlijke processen, wat resulteert in een minimaal energieverbruik en beperkte impact op het milieu.

Waar kun je allemaal zeezout voor gebruiken en wat zijn de voordelen?

 

  • Zeezout wordt in diverse sectoren gebruikt, vooral vanwege zijn natuurlijke zuiverheid en het rijke mineralen profiel. Het vindt toepassing in de voedingsindustrie, bij waterbehandeling, in de gezondheidszorg en zelfs bij de aanmaak van dooikorrels.
  • Voor dooikorrels biedt zeezout een milieuvriendelijke optie om gladheid door ijs en sneeuw op wegen en paden te bestrijden. De natuurlijke samenstelling zorgt voor effectieve dooi-eigenschappen, waarbij de impact op de omgeving beperkt blijft.
  • Als onthardingszout in waterverzachters kan zeezout helpen om hard water zachter te maken door calcium- en magnesiumionen te vervangen. Dit draagt bij aan de levensduur van huishoudelijke apparaten en verbetert de werkzaamheid van zeep.
  • In zwembadonderhoud faciliteren zowel zeezout als zwembadzout via elektrolyse de productie van chloor, wat het water schoon en helder houdt. Deze methode biedt een huid- en milieuvriendelijk alternatief voor conventionele chloortabletten.
  • Voor in de keuken, verrijkt zeezout gerechten met zijn karakteristieke smaak en biedt het een bron van essentiële mineralen. Het kan ook jodium bevatten, een belangrijk mineraal dat helpt om tekorten in de voeding te voorkomen.
zeezoutzeezout

Zeezout online kopen

Ons zeezout, verkregen door het natuurlijke verdampingsproces van zeewater, biedt de unieke smaken en kwaliteit die je zoekt. Kies voor een natuurlijk en duurzaam product dat in diverse toepassingen gebruikt kan worden. Bestel vandaag nog voor een authentieke smaakervaring en een gezondere levensstijl!


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Onze klantenservice staat klaar om je vragen te beantwoorden. Neem dus gerust contact met ons op via telefoonnummer 0881019189.