088 101 91 89 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 89 
    Stuur een WhatsApp

Steenzout

Foto-tabel  Lijst 

Steenzout is een bijzondere zoutsoort en staat ook wel bekend als het schoonste zout ter wereld. Dit type zout wordt namelijk in mijnen gewonnen in plaats van uit open water, wat vervuild kan zijn. Steenzout heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het verschillende toepassingen kent. De zoutsoort wordt onder andere gebruikt als strooizout. Ook in de keuken en in de badkamer kan steenzout gebruikt worden.

Steenzout kopen

Er zijn vele redenen te bedenken om steenzout te kopen. Zo biedt steenzout een goedkope en eenvoudige manier om jouw terras of bestrating netjes en schoon te houden. Dit zout kan namelijk ingezet worden als natuurlijke oplossing om onkruid te bestrijden. Op industriële schaal wordt steenzout gebruikt voor diverse toepassingen en eindproducten, waaronder voor gladheidsbestrijding en waterontharding. De zoutsoort biedt een duurzame strooioplossing aan. Steenzout is eenvoudig aan te brengen, veilig in gebruik en gifvrij. Bij Strooizout Gigant bestel je gemakkelijk en snel jouw steenzout. Plaats op werkdagen voor 16:00 jouw bestelling en deze wordt de volgende werkdag al geleverd. Vanaf een orderwaarde van €20,- profiteer je van gratis verzending.

Wat is steenzout?

Steenzout is een afzettingsgesteente dat in zoutmijnen gewonnen wordt. Door zuivering of andere bewerkingen wordt hier een product van gemaakt dat voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Steenzout heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het zout kan bijvoorbeeld niet breukloos vervormen en de dichtheid van steenzout neemt niet toe met de diepte. Het winnen van steenzout kost een stuk minder energie dan dat van vacuümzout. Steenzout wordt vanuit een diepte van 300 meter naar boven gehaald via een grote liftschacht. Vervolgens wordt het zout gebroken en kan het gezeefd worden tot iedere gewenste korrelgrootte. Welke korrelgrootte jij kiest hangt af van de toepassing die je op het oog hebt.

Waar wordt steenzout voor gebruikt?

Steenzout wordt voornamelijk gebruikt voor het verdelgen van onkruid op bestrating. Ook is het mogelijk om deze zoutsoort te eten en kan het gebruikt worden als strooizout. In de badkamer gebruik je deze zoutsoort als badzout en zout om mee te scrubben. Het grote voordeel van steenzout is dat het door zijn hardheid langzaam smelt. Het zout heeft daardoor een langdurige werking. Door deze gedoseerde afgifte ontstaat een constant ziltige omgeving.

Steenzout tegen onkruid

Harde steenzout lost heel langzaam op, waardoor een langdurige werking plaatsvindt. Onkruid en mos neemt dit ziltige water op. De celwand van deze planten gaat kapot door het zoute water, waardoor steenzout geschikt is voor alle onkruid dat op en tussen verharding groeit. Strooi het zout op straat, je terras, grind en schelpenpaden, de oprijlaan etcetera. Steenzout staat ook wel bekend als onkruidzout en werkt zowel actief als preventief.

Wat is het verschil tussen steenzout en strooizout?

Strooizout bestaat doorgaans voor een klein deel uit steenzout. Het overgrote deel van strooizout bestaat uit pekel (zout water). Na een regenbui is dit zout al opgelost en weggespoeld. Steenzout is zeer grof en ongeveer 10 keer harder. Hierdoor lost het langzamer op dan strooizout en heeft het een langdurige werking. Daarnaast is steenzout een duurzamere oplossing dan vacuümzout. Dit fijne wegenzout is meer belastend voor het milieu door het ontginningsproces.