088 101 91 89 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 89 
    Stuur een WhatsApp

Broxo zout

Foto-tabel  Lijst 

Wanneer u uw apparaten wilt beschermen tegen vroegtijdige slijtage door hard water, gebruikt u natuurlijk Broxo zout. Dit is het beste onthardingszout (ook wel regeneratiezout of regenereerzout genoemd) wat er op de Nederlandse markt te krijgen is.

Waarom staat Broxo eigenlijk bekend als het beste onthardingszout?

Kenmerken van Broxo zout

Broxo tabletten bestaan uit geperst vacuümzout met een extreem hoge zuiverheid, namelijk 99,8%. Er zitten dus ook geen hinderlijke restsubstanties in Broxo zout. Zoals gezegd wordt Broxo zout onder hoge druk geperst. Hierdoor vallen de tabletten niet zomaar uit elkaar en houdt u geen irritante zoutpap over in uw waterzuiveringsinstallatie.

Hoe werkt Broxo zout?

Broxo zout is ideaal om de ionenwisselaar regelmatig te ontdoen van de opgevangen deeltjes kalk. De tabletten lossen langzaam op, waardoor de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het harde water alle tijd hebben om aan het zout te binden. Zo houden ze uw machines optimaal vrij van kalkaanslag. En dat merkt u: uw machine gaat langer mee. U heeft door het gebruik van Broxo zout bovendien minder zeep en schoonmaakmiddel nodig. Dit is niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Broxo zout: voor huishoudens en industrie

Door de kleine afmeting van 15 x 25 mm zijn de Broxo zouttabletten niet alleen uitermate geschikt voor zowel industriële als huishoudelijke installaties, maar ook voor bijvoorbeeld zwembaden. Omdat de tabletten in vrijwel iedere waterontharder gebruikt kunnen worden, heeft u met Broxo zout één van de beste en meest bekende merken onthardingszout die er in Nederland te koop is. Bestel dus vandaag nog uw voordeelverpakkingen Broxo zout bij Strooizout Gigant en geniet van de beschermende werking van dit regenereerzout.

Hoeveel Broxo zout heeft u nodig?

De waterhardheid in Nederland varieert en daarmee kan ook de hoeveelheid Broxo zout die u nodig heeft nogal wisselen. Voor een gemiddeld huishouden moet u rekening houden met zo’n 4 tot 6 zakken van 25 kg per jaar. Daarmee voorkomt u kalkaanslag door mineralen in het water. Dat scheelt aanzienlijk in het schrobben van de badkamer. Bovendien vinden veel mensen zachter water lekkerder smaken.

Waar komt de naam Broxo 6-15 vandaan?

Wellicht vraagt u zich af waar de naam Broxo 6-15 vandaan komt? De 6-15 slaat op de afmetingen die de zouttabletten hebben. De grofheid van de zouttabletten ligt namelijk tussen de 6 en de 15 millimeter. De totale afmetingen van de tabletten bedraagt 15 x 25 mm. De meeste apparaten kunnen uitstekend met dit formaat tabletten overweg, wat maakt dat Broxo zout in de loop der jaren grote naamsbekendheid heeft gekregen, zowel in huishoudens als in de industrie.

Producent

Broxo zout is een A-merk en wordt geproduceerd in Nederland. Broxo onthardingszout is beschikbaar in fractie 6-15 en is in handige verpakkingen van 10 kg en 25 kg.