088 101 91 89 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Geen verrassingen
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als je voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 89 
    Whatsapp: 06-16744006

Onthardingszout

Foto-tabel  Lijst 

Onthardingszout wordt gebruikt voor zowel grote industriële installaties als thuis installaties. Elke onthardingstoepassing vereist een andere zuiverheid of formaat zout. Door jarenlange ervaring in de zout industrie heeft StrooizoutGigant een kwalitatief hoogwaardig aanbod onthardingszout geselecteerd. De kwaliteit van het onthardingszout bepaalt in grote maten hoe efficiënt de wateronthardinginstallatie werkt.

Wat is onthardingszout?

De naam verraad het al, onthardingszout wordt gebruikt om water te ontharden. Onthardingszout bestaat voor circa 99,5% uit zout (Natriumchloride), niet meer en niet minder. Het gaat om de vorm, structuur en de toepassing.

Waarom water ontharden?

De kwaliteit van water is in Nederland overal naar behoren. Toch wordt er in grote gedeeltes van Nederland gebruik gemaakt van waterontharders. Waterontharding zorgt niet alleen voor een zachtere smaak maar ook uw apparatuur gaat langer mee. Het assortiment van de StrooizoutGigant voldoet aan de hoogste eisen voor professioneel gebruik. We leveren ook in kleinere hoeveelheden zodat de particulier en kleinverbruiker ook makkelijk kan bestellen.

Waar wordt onthardingszout voor gebruikt?

Het leidingwater in Nederland is van prima kwaliteit. Ondanks de prima kwaliteit bevat ons water grote hoeveelheden Magnesium en Calcium. Deze bestandsdelen verkorten de levensduur van uw huishoudelijke apparatuur. Ontkalkt leidingwater zorgt voor een beter oplossing van wasmiddel. Dit kan een flinke besparing opleveren. Ook heeft u geen last meer van kalkstrepen op uw glazen, badkamer of keuken. Onze tabletten zijn zo ontwikkeld dat er een continue doorstroom van water wordt gewaarborgd.

Hoe werkt onthardingszout?

In een waterontharder zit een ionenwisselaar waar calcium- en magnesiumionen door middel van harsbolletjes worden opgevangen. De harsbolletjes laten natriumionen los en houden de calcium en natriumionen vast. Na dit proces is het water onthard, vrij van calcium en natrium en zeer zacht.

Soorten onthardingszout

Broxo®onthardingszout

Broxo wordt geproduceerd door Akzo Nobel (Nouryon). Broxo filtert calcium en magnesium uit het water waardoor het water zacht wordt. Het grote voordeel van deze behandeling is dat uw onthardings installatie langer in takt blijft en daarom langer mee gaat. StrooizoutGigant is exclusief leverancier van AkzoNobel (Nouryon) Broxo onthardingszout.

Korrelafmeting 5 % < 6,3 mm
90 % van 6,3 tot 20 mm
5 % > 20 mm

Nouryon Onthardingszout tabletten

De StrooizoutGigant verkoopt exclusief AkzoNobel (Nouryon) onthardingszout tabletten. Deze zouttabletten worden speciaal door Akzo (Nouryon) ontwikkeld en hebben de ideale vorm om makkelijk op te lossen. De tabeletten worden verpakt in zakken van 25KG en worden geleverd op een pallet van 1000 kg. Kleinere hoeveelheden is natuurlijk ook mogelijk.