088 101 91 89 Bereikbaar van 9:00 tot 17:00
  • Icon verzendingGratis verzending
    Bij een order v.a. €20,-
  • Icon morgen in huisMorgen in huis
    Als u voor 16.00 bestelt
  • Icon bel onsBel 088 101 91 89 
    Stuur een WhatsApp

Strooizout kopen Amsterdam

Leveringen in Amsterdam kan nog wel eens lastig zijn. Vrachtwagens die te groot zijn en geweerd worden uit de stad, te kleine straten, lastige bochten en verkeershinder. Dit zijn in Amsterdam allemaal zaken om goed rekening mee te houden. De Strooizout Gigant heeft diverse kleine vrachtwagens rijden waarmee leveringen in Amsterdam geen enkel punt zijn. Onze klanten in Amsterdam krijgen een aflevertijd die in de ochtend wordt toegestuurd via de mail. De pallet strooizout.

Strooizout beleid Amsterdam

Een van de taken van de gemeente Amsterdam is de stad vrijmaken van sneeuw en ijs. De wegen worden zo goed mogelijk begaanbaar gehouden door strooizout te gebruiken. Hierbij kijkt de gemeente naar de gebruikers intensiteit van de wegen. Drukke wegen worden als eerste gestrooid, daarna de fietspaden en bruggen. Aangezien Amsterdam veel bruggen heeft wordt hier extra prioriteit aan gegeven. De binnenstad van Amsterdam heeft daarom extra veel gele bakken waar gratis strooizout uit geschept kan worden. Daarnaast kijkt de gemeente naar belangrijke plekken waar veel toeristen komen en druk bezochte openbare gelegenheden. Amsterdamse scholen, winkelgebieden en bejaardenhuizen krijgen extra aandacht. Er wordt verschil gemaakt tussen het stadsdeel en de gemeente.

De gemeente Amsterdam strooit alle hoofdwegen en de wegen waar het openbaar vervoer rijd. In Amsterdam Noord strooit de gemeente zelf het strooizout. De stadsdelen strooien zelf de lokale wegen zoals fietspaden stoepen en kleinere wegen.

Wanneer wordt er strooizout gestrooid in Amsterdam?

In principe wordt er preventief strooizout gestrooid. Zodra er wordt voorspeld dat er sneeuw gaat vallen dan wordt er direct strooizout gestrooid. Omdat de eerste sneeuwval vaak in de ochtend is wordt er vaak s'nachts al zout gestrooid. Afhankelijk hoeveel sneeuw er wordt voorspeld word er gestrooid. Dit kan dus per keer verschillen. Wanneer er hevige sneeuwbuien voorkomen wordt er een tweede keer gestrooid. Het liefst wordt er eerst geveegd en geruimd voordat men weer een tweede keer gaat strooien.

Strooizout of pekel

De gemeente Amsterdam strooit veel met pekel. Dit is strooizout in opgeloste vorm. Deze vorm van strooien is vaak effectiever en werkt sneller.


snelle levering
snelle levering

Duuzaam Amsterdam

Amsterdam wil de kwaliteit van de lucht in de binnenstad verbeteren.De vervuiling door het vervoer en het transport willen ze tegengaan door alleen kleine vrachtwagens toe te laten met een roetfilter en Leen and Green label. Door deze milieu zone is de uitstoot in de binnenstad teruggelopen.